Enkele voordelen van een plancha/ open vuur BBQ

Eerst en vooral om dat de bakplaat verschillende temperaturen heeft en een te smalle bakplaat is niet voldoende flexibel om goed te kunnen koken.

Bovendien begin je meestal met alleen maar vlees, maar naar mate de ervaring toeneemt, wordt dit een polyvalent toestel voor vlees, groenten, aardappelen, … en zelfs voor het koken of roken.

  • Verschillende temperatuurzones op de bakplaat.
  • Je kan hem gebruiken om zowel te grillen op de bakrooster als op de bakplaat.
  • Door de extreem hoge temperatuur van de bakplaat, kan je echt elk gerecht bakken net zoals op een professionele Tepanyaki of plancha.

Bovendien staat er bij een plancha niet 1 of 2 personen aan de BBQ. Dankzij het vuur dat gezeligheid en warmte geeft komt iedereen rond de BBQ staan, en zo kan je zelf in het voorjaar en najaar de BBQ aansteken zonder dat iemand het koud heeft.

Nog een tip: ben je klaar met koken steek dan enkele stokken in de vorm van een tipi in de BBQ zo heb je een gezellig vuurtje waar je marshollows kan warmen of nog lekker iets drinken.

Terug naar blog